Regisseur Paul Haggis houdt van drama’s waarin levens elkaar kruisen, geheimen worden onthuld en iedereen waardevolle levenslessen trekt. Met CRASH won de man in 2004 zelfs een Oscar, dus waarom zou hij dat trucje niet overdoen? Misschien deze keer op wereldschaal? THIRD PERSON, zijn nieuwste film, is het resultaat.

Naar goede gewoonte kan Haggis rekenen op een indrukwekkend acteursensemble. Deze keer zien we onder andere Liam Neeson, James Franco, Mila Kunis, Adrien Brody en Olivia Wilde aan het werk. Het verhaal focust zich op drie koppels in Rome, New York en Parijs. Elk van hen zit in een crisisperiode; Franco en Kunis vechten een echtscheiding uit in NY terwijl een zakenman (Brody) in Rome voorkomt dat een jong meisje het slachtoffer wordt van mensenhandelaars (opnieuw?). In Parijs, tot slot, tracht een schrijver (Neeson) zijn affaire met Olivia Wilde geheim te houden.

De recensies vanop het Filmfestival van Toronto – waar de film in première ging – waren niet bepaald lovend. We zien wel wat het geeft op 30 april, wanneer de prent in België verschijnt.