Bryan Mills, het hoofdpersonage uit de Taken-franchise en beter bekend als Liam Neeson, maakte in deel één duidelijk dat hij over een “particular set of skills” beschikt. Skills die onbenut zouden blijven mochten hij en zijn familie niet gedurig worden opgejaagd door schurken. Vandaar dat we ondertussen zijn aanbeland bij de derde film rond de ex-CIA agent die zijn bezittingen moeilijk kan bijhouden.

Er werd al heel wat ontvreemd van de man; in de onderhoudende eerste film werd zijn dochter ontvoerd en verkocht binnen het Franse prostitutiemilieu en in Taken 2 werden hij en zijn vrouw zelf gegijzeld.. We horen je het al denken, maar neen, het is niet Mills laatste beetje waardigheid dat hem ontnomen wordt in deel drie.

De trailer van Taken 3 – ofwel Tak3n – toont hoe Mills een vredig leventje leidt in LA. Maar zijn welverdiende rust komt tot een abrupt einde wanneer hij wordt beschuldigd voor de moord op zijn ex-vrouw. Aan hem om zijn onschuld te bewijzen, en dat doet hij op de gebruikelijke manier: door het afknallen van boeven, mensen op de keel te slaan en telefonisch richtlijnen door te geven aan zijn dochter.

Tak3n werd geregisseerd door Olivier Megaton (met zo’n naam moet je je wel tot actiefranchises wenden), een protégé van producer/schrijver Luc Besson, en naast Neeson zien we ook oude bekenden Maggie Grace en Famke Janssen terug. Nieuwkomer van dienst is niemand minder dan Forest Whitaker.

Neeson liet al weten dat de cirkel rond is met dit derde deel, althans wat hem betreft. Voor zij die maar niet genoeg krijgen van Tak3n wordt verwacht in januari van volgend jaar. En als de opbrengst meevalt, volgt het vierde en vijfde deel misschien ook nog wel, maar dan met een andere 60-plusser die een carrièreboost kan gebruiken.