Een FBI-agent met geheugenverlies belandt in een dromerig dorpje en onderzoekt er een moord. Of dit uitgangspunt gepaard gaat met de comeback die regisseur M. Night Shyamalan na flops als The Last Airbender en After Earth kan gebruiken is nog niet duidelijk, zelfs niet na het bekijken van de eerste trailer van zijn tv-reeks Wayward Pines.

Dat de mysterieuze reeks een knipoog zou maken naar Twin Peaks hadden we zien aankomen, maar dit slaat werkelijk alles. Ondanks namen als Matt Dillon, Terrence Howard, Juliette Lewis en Melissa Leo lijkt het erop dat Wayward Pines iets te hard zijn best doet om het beste uit Twin Peaks te kopiëren. Het vreemde stadje, de nog vreemdere inwoners, de sheriff, de moord, de Dale Cooper-achtige FBI-agent, het gezellige eethuis, de plafondventilator, enzovoort; het is overduidelijk waar de makers hun inspiratie haalden.

Het feit dat de trailer een Cabin In The Woods-achtige draai maakt op het einde, houdt de hoop op eventuele verrassingen er nog wat in.

David Lynch en David Frost maakten vorig jaar bekend dat er (voorlopig) geen vervolg komt op Twin Peaks, dus als Wayward Pines het alternatief wordt zijn we bereid de reeks een kans te geven.

Vanaf deze maand op de televisie in de VS.