De meeste films die hun debuut maken op het Festival van Cannes laten vooraf niet in hun kaarten kijken om de première op de Croisette des te groot te maken. In het geval GRACE OF MONACO is niets minder waar. Het bio-drama van Olivier Dahan kreeg zijn eerste trailer reeds lange tijd terug, overwon de geruchten van een strijd tussen de regisseur en producer Harvey Weinstein en schopte het ondertussen tot openingsfilm in Cannes.

Nicole Kidman leidt de troepen als het titelpersonage, met naast haar een cast met onder andere Tim Roth, Paz Vega en Frank Langella. Het verhaal speelt zich af in 1962 en volgt Grace Kelly’s betrokkenheid bij de moeilijkheden tussen haar man Prins Rainier III van Monaco en Charles De Gaulle uit Frankrijk die met een invasie dreigde. De nieuwste trailer toont echter ook hoe Kelly haar leven in balans tracht te houden tussen haar carrière, haar leven als Prinses en rol als moeder. Dit alles terwijl ze nauw in de gaten wordt gehouden door het publiek.

De nieuwe trailer oogt weelderig, met mooie kostuums en ditto locaties. Al loeren de gevaren van een biopic als DIANA (met Naomi Watts) om de hoek en houden we onze verwachtingen in de tussentijd liever zo laag mogelijk.

Als GRACE OF MONACO een meevaller blijkt in Cannes mag je er zeker van zijn dat Weinstein hem tegenhoudt tot het awardseizoen aanbreekt tegen het einde van het jaar.