Hier volgt een eerste kijk op PRISONERS, de nieuwe thriller van de Canadese filmmaker Denis Villeneuve, waarin een topcast met onder andere Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Terrence Howard, Viola Davis, Maria Bello en Melissa Leo het beste van zichzelf lijken te geven.
Het verhaal werd gepend door Aaron Guzikowski (CONTRABAND) en focust zich op een timmerman uit een klein Amerikaans dorpje (Jackman), wiens jonge dochtertje en diens beste vriendin worden gekidnapped. Nadat de politie niet in staat is beiden op te sporen, neemt Jackman het heft in eigen handen. Hierbij komt hij in conflict met een uiterst ambitieuze detective (Gyllenhaal). Paul Dano kreeg de rol van de hoofdverdachte, terwijl Terrence Howard en Viola Davis de ouders van het gekidnapte vriendinnetje spelen.

Villeneuve’s laatste film, INCENDIES, werd in 2010 uitzinnig ontvangen en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Afgaande op wat deze trailer te bieden heeft, lijkt het dat ook PRISONERS een zenuwslopende rit wordt, met uitstekende acteerprestaties.

We kijken alvast uit naar het najaar, wanneer deze film in de zalen komt.