Upstream-Color-Background

Negen jaar geleden brak Shane Carruth door in de indiefilmwereld met de vreemde en ingewikkelde sci-fi thriller PRIMER. Hij schoot er de hoofdvogel mee af op het Sundance Festival in 2004. De film groeide ondertussen uit tot culthit, maar rond Carruth zelf bleef het nadien zeer stil. Hij hielp vorig jaar zijn maatje Rian Johnson voor de tijdreis-scènes in het succesvolle LOOPER, maar zijn eigen werk zat blijkbaar opgesloten in een soort limbo wereld.

Tot nu, want met UPSTREAM COLOR heeft hij een nieuw werk klaar. UC is een mysterieuze film zonder bekende acteurs, die door critici in de VS omschreven wordt als een progressief, cryptisch en ultra-complex werk. Lees heel even de officiële synopsis en je begrijpt waarover ze het hebben: “Een man en een vrouw, verwikkeld in de levensloop van een tijdloos organisme, voelen zich tot mekaar aangetrokken, maar hun identiteit blijkt een illusie wanneer ze moeizaam de stukjes van hun verwoeste levens bij mekaar sprokkelen.”

Niemand, maar dan ook niemand lijkt er aan uit te raken over wat de film precies gaat, maar toch vliegen de positieve reviews binnen. Right up my alley, lijkt mij, al is de vraag wanneer wij de kans gaan krijgen dit te aanschouwen. Een bioscooprelease in België zit er waarschijnlijk niet in.

De onderstaande trailer maakt me alvast zeer nieuwsgierig.