Eindelijk, de eerste trailer voor Ned Bensons debuutfilm The Disappearance of Eleanor Rigby is vrijgegeven… en wat oogt die prachtig. Het ambitieuze project bestond oorspronkelijk uit twee afzonderlijke films, Him en Her. Tijdens het filmfestival van Toronto in 2013 maakten beide films hun debuut als een “work in progress”, maar ondertussen editte en verenigde Benson de twee in Them. De samengesmolten versie verscheen twee maanden terug op het filmfestival van Cannes, waar de reacties overwegend positief waren.

In The Disappearance of Eleanor Rigby trachten Eleanor (Jessica Chastain) en Conor (James McAvoy) de dood van hun kind te verwerken. In plaats van een traditionele verhaallijn te hanteren, legt regisseur Benson de focus hier op hoe elk van hen met de situatie omgaat. Het laat ongetwijfeld toe om veel dieper in te gaan op de personages. Als deze dan nog eens vertolkt worden door Chastain en McAvoy, dan weet je dat je gebeiteld zit.

Ook de aanvullende cast mag er zijn, zo zien we onder ander Bill Hader, Viola Davis en William Hurt aantreden. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de film precies in onze contreien verschijnt.