Robert De Niro keert terug naar zijn roots als pater familias van een familie die zich met louche zaakjes bezighoudt in THE FAMILY, de nieuwste prent van Luc Besson. Zowel de acteur als de regisseur hebben de laatste jaren goede met minder goede werken afgewisseld, dus het kan met deze komische misdaadfilm alle richtingen uit.

De prent heette eerst MALAVITA, maar werd omgedoopt tot THE FAMILY en brengt de oude garde terug op de voorgrond. Naast De Niro zien we namelijk Michelle Pfeiffer als zijn vrouw en Tommy Lee Jones. Dianna Agron (GLEE) voert op haar beurt de jonge garde aan als de dochter des huizes. De New Yorkse familie Manzoni wordt in een rustig Frans dorpje ondergebracht door de CIA nadat ze hun vroegere maffiapartners hebben verraden, maar hun oude gewoontes hebben ze niet verleerd. Het duurt niet lang vooraleer Fred en Maggie (De Niro en Pfeiffer) en hun kinderen Belle (Agron) en Warren (John D’Leo) de misdaadwereld opnieuw induiken. Dit terwijl CIA agent Stansfield (Jones) er alles aan doet hen in toom te houden. Jolig!

Films waarin acteurs “op leeftijd” er op los knallen (RED, THE EXPENDABLES), stelden eerder al teleur, maar als grote Luc Besson fan ga ik mijn vooroordelen echter volledig  opzij schuiven en afwachten wat het wordt.

THE FAMILY mogen we rond de herfstperiode in de Belgische zalen verwachten.

De eerste trailer en poster vind je onderaan: