Vanaf 24 april kunnen we op Sundance Channel terecht voor de nieuwe thrillerreeks THE RED ROAD. Daarin zien we onder andere Jason Momoa (GAME OF THRONES, CONAN THE BARBARIAN), Martin Henderson (THE RING) en Tom Sizemore (SAVING PRIVATE RYAN, HEAT) opdraven, terwijl filmmaker James Gray (THE IMMIGRANT) de regie van de eerste twee afleveringen achter zijn naam mag zetten. Het brein achter de hele reeks is Aaron Guzikowski, die met PRISONERS vorig jaar liet zien dat hij een flinke dosis spanning uit zijn pen kan schudden.

THE RED ROAD speelt zich af in de buitenwijken van New York en vertelt over een sheriff die alle moeite heeft om zijn familie samen te houden, terwijl hij op het terrein te maken heeft met de clash tussen twee plaatselijke gemeenschappen. In navolging van een verschrikkelijk voorval – waarbij zijn vrouw betrokken is – slaat hij de handen in mekaar met een gevaarlijk lid van de rivaliserende gemeenschap om orde op zaken te stellen.

Zes afleveringen van een uur is wat we mogen verwachten van THE RED ROAD. De reeks is in de VS te zien op AMC, de zender die vorig jaar een monsterhit scoorde met BREAKING BAD. Bij ons komt de reeks op 24 april naar Sundance Channel.

Zet het bij deze in jullie agenda.