Wat doet Michael Bay wanneer hij geen films regisseert over populair speelgoed uit de jaren ’80 en ’90? Films producen over populair speelgoed uit de jaren ’80 en ’90 natuurlijk. Bay plaatste de Zuid-Afrikaan Jonathan Liebesman (WRATH OF THE TITANS) achter de camera voor de reboot van TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES en een eerste trailer werd dit weekend op de wereld losgelaten. Het uitgangspunt blijft parallel lopen met dat van de animatiereeks; een stad wordt door misdaad geteisterd en vier helden “heroes in a halfshell” nemen het op zich om orde op zaken te stellen.

De vreemde cast bevat onder andere Megan Fox (als April O’Neil), Will Arnett, Whoopi Goldberg en William Fichtner.  Over enkele maanden weten we of dit meer wordt dan een verkrachting van onze kindertijd.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Ook de Wachowski broertjes (dezer dagen broer en zus) zijn terug en naar goede gewoonte staat het lot van het universum op het spel en komen er heel wat creatieve kostuums en ditto prothesen aan te pas in hun nieuwste sci-fi knaller JUPITER ASCENDING. Sinds hun fantastische MATRIX-trilogie hebben de twee echter geen grote kassuccessen meer behaald; SPEED RACER en CLOUD ATLAS flopten en werden genadeloos met de grond gelijk gemaakt door de internationale pers. Het is dan ook verbazingwekkend dat ze 2 jaar na die laatste al terugkeren met een nieuw spektakelstuk, ééntje dat er bovendien grootser dan ooit uitziet.

Channing Tatum, Mila Kunis, Sean Bean en Eddie Redmayne spelen de hoofdrollen in dit sprookjesachtige verhaal rond Jupiter Jones, een kuisvrouw die de eerstvolgende in lijn blijkt te zijn om heerser van het universum te worden. Op voorwaarde dat ze in leven kan blijven natuurlijk, want dat is niet naar de zin van de huidige machthebbers. Gelukkig is huurling Caine er als de kippen bij om haar te beschermen. We kijken alvast uit naar 23 juli.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Tot slot werd afgelopen week ook de eerste trailer van HERCULES vrijgegeven, waarin The Rock alles flext wat hij in huis heeft. De film van Brett Ratner volgt de gespierde held en zijn handlangers wanneer die ingehuurd worden door de Koning van Thracië om mee te strijden in een oorlog, of zoiets. Meer moet dat in principe niet zijn om The Rock en Ratner hun respectievelijk ding te laten doen. Popcornvertier verzekerd. Laat je hersens dus thuis op 20 augustus, dan wordt dit ongetwijfeld genieten geblazen.