Acteur/regisseur Mathieu Amalric heeft goede ervaringen in Cannes. In 2010 trad hij er een eerste keer aan als regisseur met “Tournée” en won hij meteen de prijs voor beste regie en nam ook de FIPRESCI-prijs mee naar huis. In 2014 keert hij terug met “La Chambre Bleue,” deze keer in de categorie Un Certain Regard. De eerste teaser belooft alvast een flinke portie bloot vlees.

Amalric speelt zelf mee, naast Léa Drucker, in deze film over een affaire tussen twee personen die gelijkelijk aan een duistere wending neemt. Dit is de samenvatting van de roman van Georges Simenon – waarop de film gebaseerd is – volgens Bol.com:

Tony en Andrée, beiden getrouwd, hebben elkaar acht keer liefgehad op een kamer in het Hotel des Voyageurs. Omstandigheden maakten een eind aan hun affaire. Wat voor Tony niet meer betekende dan een plezierig avontuurtje, bleek echte liefde voor Andrée. Maar Tony wil niets meer van haar weten. In haar wanhoop besluit ze tot rigoureuze maatregelen, wat de ondergang voor beiden inluidt.