Woody Allen liet er naar goede gewoonte geen gras over groeien en komt een jaar na Blue Jasmine (waarvoor Cate Blanchett een Oscar in de wacht sleepte) alweer met een nieuwe prent voor de dag. Magic in the Moonlight, heet die, en zoals steeds kan Allen rekenen op een mix van nieuwe filmsterren en vaste waarden. In dit geval hebben we het over Emma Stone, Colin Firth, Jacki Weaver en Marcia Gay Harden.

Stone speelt een valse helderziende die door een rijke familie wordt ingehuurd om bovennatuurlijke trucjes uit te halen, terwijl Firth erbij wordt gehaald om hen te overtuigen dat ze met een frauderende dame te maken hebben. Firth raakt natuurlijk aangetrokken door deze mysterieuze, energieke jonge vrouw en die relatie vormt het middelpunt van deze romantische ensemblekomedie, gebracht door de meester van de romantische ensemblekomedies. Het decor van dienst is deze keer het zuiden van Frankrijk.

De eerste trailer werd ondertussen vrijgegeven en die oogt bijzonder luchtig en sfeervol met de kledij en jazzy soundtrack uit de jaren 20. Kortom, alweer iets om naar uit te kijken komende zomer.