3 pre-party drankjes voor het komende festival seizoen

Het lijkt nog erg ver weg, maar het festivalseizoen zit er ooit toch weer aan te komen. Om alvast een beetje in het sfeertje te komen schrijven we in deze blog over 3 heerlijke pre-party drinks die je in elkaar kunt flansen voor je volgende festival. Of je kunt ze natuurlijk alvast even uitproberen vanaf je dakterras of balkon.. Ben je dus op zoek naar een lekker, fris en speciaal drankje dat je je vrienden kunt serveren? Lees dan snel verder!

Sangria: wit, rood of sprankelend!

Met sangria zit je echt altijd goed. Je kunt het op verschillende manieren maken, als je er maar lekker veel fruit in doet. Mijn favoriet is sangria van rode wijn met sinaasappel, kaneelstokjes en wat rood diepvriesfruit. Maar in de zomer drink ik het graag met witte wijn, verschillende soorten diepvriesfruit zoals bevroren mango en perzik, en wat takjes munt erin. Het lekkerste is als je de sangria een paar uur van tevoren maakt en even laat staan, en vervolgens aftopt met wat 7up!

Mimosa’s

Mimosa’s hebben iets feestelijks. Je maakt ze het lekkerst met versgeperste jus, die je tegenwoordig in veel supermarkten ook kant en klaar kunt kopen. Vul wat champagneglazen ongeveer halverwege met sinaasappelsap, en vul het vervolgens met prosecco, cava of champagne.

Aperol Spritz

Een van mijn favoriete drankjes in de zomer is de Aperol Spritz. Het is makkelijk te maken, lekker fris en heeft een beetje een bitter smaakje. Daarnaast ziet het er ook feestelijk uit. Pak een paar grote wijnglazen en vul ze voor 1/3e met Aperol. Daarna doe je er 1/3e bubbels bij, ik gebruik voor Aperol altijd Cava omdat dit lekker droog is. Je maakt de Aperol Spritz af door er wat spa rood bij te schenken, en er ijs en een schijfje citroen (of sinaasappel) in te doen. Proost!

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met deze zomerse drankjes! Pas natuurlijk altijd wel op met dit soort drankjes, en drink verantwoordelijk. De drankjes zijn zoet en drinken makkelijk weg, waardoor je meer kan drinken dan je normaal gewend bent. Het kan geen kwaad om eens te lezen over verslavingszorg en de gevolgen van een verslaving. Drink dus altijd verantwoordelijk, eet goed en let op elkaar op festivaldagen waar de zon meestal schijnt en de alcohol sneller naar je hoofd kan stijgen dan normaal. Daarnaast is het ook verstandig om tijdens het drinken genoeg water te drinken. Zet bijvoorbeeld een kan met water en munt op tafel zodat het aantrekkelijker wordt om water te drinken. Veel plezier!

Geef een reactie