3 tips voor het kiezen van een juiste camion

 

Als ondernemer bent u druk bezig met alle logistieke processen rondom uw bedrijf. U zorgt ervoor dat de processen op elkaar aansluiten en continu blijven doorlopen. Zo zorgt u er bijvoorbeeld voor dat de goederen die u op de internationale markt aanbiedt binnen de afgesproken tijd worden vervoert naar de klant en dat daarentegen uw leveranciers tijdig aan u leveren. Bij het kiezen van de juiste transportmethode heeft u uiteraard een aantal keuzes te maken, waaronder het transportmiddel. Kiest u voor transport over de weg, het spoor, de zee of in de lucht? Wat is daarbij de beste keuze met betrekking tot het budget en de doorlooptijd? Wanneer u voor wegtransport kiest zal u wellicht ooit op het punt staat eigen camions aan te schaffen. Bij de zoektocht naar de juiste camions kunt u wel eens overdonderd worden door het aanbod en de regelgeving wat betreft camions. Klinkt dit u bekend? Dan leest u daar in deze blog meer informatie over.

Soorten camions

En is een variatie aan camions die worden ingezet voor allerlei vormen van transport. Een camion die vanaf een distributiecentrum van een winkel het hele land doorrijdt om filialen de bevoorraden, een camion die bouwmaterialen naar een bouwwerf brengt, ga zo maar door. Niet alle camions zijn geschikt voor elk soort vervoer. De meestvoorkomende camion op de openbare weg is de distributiewagen. Deze heeft een gesloten laadbak en vervoert allerlei soorten goederen. Naar deze standaard uitvoering zijn er camions verkrijgbaar die gevaarlijke stoffen kunnen vervoeren, camions die zand of grind vervoeren en lossen of die een bijzonder zware massa kunnen vervoeren.

Zelf doen of uitbesteden

Nadat u heeft gekozen voor wegtransport staat u voor de keuze om het transport zelf uit te voeren of dit uit te besteden aan een derde partij. Het transport uitbesteden kan hoog oplopen in de kosten, vooral voor kleinere ondernemers. Toch kan dit op lange termijn en voor grotere ondernemers voordeliger zijn. De leverbetrouwbaarheid van de transporteur en de prijs-kwaliteitverhouding zijn natuurlijk erg belangrijk. Wanneer u het transport zelf gaat regelen is structuur in de werkzaamheden belangrijk, de inzet van het juiste transportmiddel, verzekeringen, personeel en controle op het transportproces. In plaats van een geheel nieuwe camion aan te schaffen kunt u ook gaan voor een Camion occasion. Hiermee kunt u flink wat kosten besparen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de camion volledig naar behoren is en voldoet over de juiste documentatie. Dit is trouwens ook belangrijk bij het uitbesteden van het transport. Een voldoening aan de ISO-normeringen is essentieel.

Geef een reactie