Alles wat je wil weten over gehoorapparaten

Naar mate we ouder worden komt er helaas een stukje ouderdom bij kijken: slecht gehoor. Bij de een komt het later dan bij de ander, maar helaas valt het niet te ontkomen. Toch is slecht gehoor niet meer iets wat alleen valt tussen ouderdom. Door alle feesten en festivals van tegenwoordig komt slecht gehoor ook bij de jongere leeftijden al om de hoek kijken. Dit komt dan uiteraard niet door ouderdom, maar door beschadiging van de oren door de harde muziek. Zo hebben verschillende mensen uit verschillende leeftijdscategorieën soms al een gehoorapparaat nodig. Daarom delen wij vandaag de nodige informatie hierover. 

Verschillende gehoorapparaten

Zo is het allereerst handig om te weten dat er verschillende gehoorapparaten zijn. Zo heb je een achter het hoor apparaat, in het oor apparaat, volledig in de gehoorgang apparaat, luidspreker in het oor apparaat en een combinatie gehoortoestel en bril. Per gehoorapparaat is het ook verschillend hoe je hem moet afstemmen. In al deze categorieën zijn er natuurlijk weer verschillende modellen. Het zijn er dus zat! Daarom is het erg belangrijk dat je weet wat welk gehoorapparaat doet en welke het beste in jouw straatje zal passen, Jongere mensen zullen het bijvoorbeeld vervelender vinden dan oude mensen dat het gehoorapparaat goed zichtbaar is. Laat je daarom goed adviseren bij een audicien. 

Audicien aan huis

Als je geen zin hebt om naar een audicien te gaan, of je bent te oud en het uitstapje wordt te zwaar, bestaat er ook iets als een audicien aan huis. Dit concept is ontstaan zodat audiciens persoonlijk bij iemand aan huis een gehoorapparaat kan afstellen. Dit zorgt ervoor dat de stap naar een gehoorapparaat veel kleiner wordt, omdat je je niet druk hoeft te maken om lange wachtrijen en drukte in de winkel. De audiciens die aan huis komen zijn professionals met professionele apparatuur en weten wat ze doen. Als je hier interesse in zou hebben, is een kennismakingsgesprek zo geregeld! Je ontmoet elkaar telefonisch en via deze weg kan je een afspraak maken wanneer het jou goed uitkomt! Dan is het een kwestie van kijken of het je bevalt. Zeker voor oudere mensen is dit een ontzettend fijne oplossing zodat er zonder tegenzin ieder zijn gehoorapparaat op de juiste manier wordt ingesteld. Want uiteindelijk is een gehoorapparaat hebben fijn, maar moet hij ook goed afgesteld worden. Anders heb je er nog steeds niets aan en is dit ook niet goed voor je oren.

Geef een reactie