Ben jij eigenlijk wel goed verzekerd?

Wij leven in een land waar de meeste zaken goed geregeld zijn. Alle supermarkten zijn op voorraad en het onderwijs is voor iedereen toegankelijk. We zijn een innoverend land met veel werkgelegenheid. Daarnaast beschikken we over een goede infrastructuur over goede ziekenhuizen. Over het algemeen is iedereen voldoende verzekerd op het gebied van zorg. Een groot gedeelte van de bevolking is goed verzekerd op veel gebieden. Daarnaast zijn er ook veel mensen die ervoor kiezen om nog extra aanvullende verzekeringen af te sluiten. Naast de verplichte basis verzekeringen mag een ieder voor zichzelf kiezen welke aanvullende verzekering hij of zij wilt afsluiten. Zelf beschik ik ook over de verplichte basis verzekeringen. Ook heb ik ervoor gekozen om dat uit te breiden en om nog een aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. En dat bleek de juiste keuze te zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb altijd meegekregen dat het belangrijk is om je goed te verzekeren. Je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren en of er iets je kan overkomen. Het hoeft namelijk ook niet altijd je eigen schuld te zijn, want het kan ook door het toedoen van iemands anders komen. Als er iets zich voorvalt is het prettig om goed verzekerd te zijn. Mocht je in een auto-ongeluk terecht komen, moet je beschikken over een verzekering. Ook is het handig om waardevolle spullen te verzekeren. Verzekeringen zijn overigens niet gratis, maar deze kosten geld. Het bedrag verschilt per verzekering en ook onder verschillende verzekeraars is er sprake van prijsverschil. Daarom is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te maken waar je behoefte aan hebt en hoeveel geld je daarvoor kwijt wilt zijn.

Een persoon met de juiste kennis

Ik ben zelf over het algemeen goed verzekerd. Naast de basis verzekering beschik ik onder andere ook over bijvoorbeeld een inboedelverzekering en mag ik bijvoorbeeld gebruik maken van een letselschade advocaat in Groningen. Aan het eind van vorig jaar heb ik daarvoor gekozen, omdat ik een chauffeur ben. De kans blijft altijd aanwezig om in een verkeersongeluk terecht te komen of op een andere manier lichamelijk letsel op te lopen. In mijn geval is het verstandig om daar de beschikking over te hebben. Voor een ieder zijn de aanvullende verzekeringen verschillend, maar het is belangrijk om daar goed over na te denken en om een goede beslissing te maken.

Geef een reactie