De meest effectieve manier om slakken te bestrijden!

Ze zorgen voor kale plekken in het gazon, zorgen voor gaten in uw bladeren en eten ze al uw jonge plantjes op, slakken. Het zijn misschien wel de meest verschrikkelijke beestjes in de tuin en komen we er, vooral met het natte en vochtige weer, erg moeilijk vanaf. De slakken zijn dan wel een lekkernij voor vogels en egels, voor de mensen brengen ze vooral veel ellende. Het is namelijk niet zo dat de slakken bijvoorbeeld oud blad van de planten weg eten, maar eten ze juist de jonge plantjes. U zult zien dat je planten niet lang meer bloeien, het aangevreten jonge gras zal zorgen voor kale plekken in het gazon en is het vooral erg zonde van je mooie tuin. In dit blog geven we je daarom graag tips hoe je de slakken nu het beste kunt bestrijden, zonder hiervoor slechte bestrijdingsmiddelen en gif voor te gebruiken!

Slakken, hoe kom je hier nu vanaf?

Er zijn verschillende middelen in te zetten die de slakkenplaag in uw tuin zullen bestrijden. Zo zou u er natuurlijk voor kunnen kiezen om de welbekende slakkengif te gebruiken, maar is dit middel allesbehalve aan te raden! Het slakkengif doodt dan wel de slakken, maar verontreinigd u hier ook de grond in de tuin en het milieu mee. U zult de slakken doden bij de jonge plantjes en deze proberen te beschermen, maar zullen ook deze afsterven door het gebruik van het gif. Gelukkig zijn er ook bestrijdingsmiddelen die wel hun liefde zullen uiten naar de planten en tegelijkertijd de slakken weg zullen houden. Zo kunt u namelijk slakken bestrijden met aaltjes. De aaltjes zijn de grootste vijand van insectenlarven en dus slakken, terwijl ze ook nog eens milieuvriendelijk zijn!

Aaltjes tegen slakken!

Aaltjes tegen slakken zijn een perfect bestrijdingsmiddel om de slakken op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier weg te houden in de tuin. De aaltjes hebben echter wel een iets andere werking dan bijvoorbeeld het slakkengif, omdat de aaltjes namelijk ook in de grond gaan. Het slakkengif werkt alleen boven de grond, terwijl de natuurlijke manier van bestrijden juist veel effectiever is. De aaltjes tegen slakken zoeken de slakken namelijk op in de grond en eten deze op, waarna de slakken door gaan en u ze hier dus mee zult bestrijden. In het vroege en natte voorjaar is de slakkenplaag meestal het ergst, maar kunt u de aaltjes tussen half maart en half oktober gemakkelijk aanbrengen in de tuin, vooral wanneer u daadwerkelijk last heeft van de slakken. Aaltjes tegen slakken koopt u gemakkelijk online, waarna deze meteen aan te brengen zijn in de tuin en u snel van het probleem af zult zijn!

Geef een antwoord