Een prachtige inrichting creëren

We willen natuurlijk allemaal mooi wonen. Maar mooi wonen lijkt vaak ook ontzettend duur. De huizenmarkt stijgt momenteel al de pan uit en hoe mooier en groter het huis, hoe duurder het snel wordt. Maar mooi wonen wordt niet alleen bepaald door de locatie en de prijs van het huis. Je kunt zelf van een bescheiden woning een droompaleisje maken, door hard te werken aan een mooie inrichting. Een prachtige inrichting hoeft niet persé duur te zijn. In dit artikel bespreken we hoe je tegen een schappelijke prijs, een stijlvolle inrichting kunt creëren.

Kleuren

Een inrichting begint natuurlijk bij de kleuren die je gebruikt op de muren. Verschillende kleuren verf of behang zullen voor verschillende effecten zorgen. Lichte kleuren zoals wit geven een gevoel van meer ruimte maar kunnen ook kaal aanvoelen als er verder niet genoeg op de muren hangt of voor de muren staat. Tegelijkertijd zul je beschadigingen en vuil sneller zien op een witte muur. Wanneer je kiest voor donkerdere kleuren zal de kamer kleiner aanvoelen maar als je kiest voor warme, donkere kleuren zal dit een kamer ook meteen heel knus doen voelen. Over het algemeen kun je het beste spelen met twee kleuren, een paar muren wit en andere muren donkerblauw of warmere beige tinten.

Verlichting

Een van de belangrijkste aspecten van een interieur is de manier hoe deze verlicht is. Verlichting in een woning zorgt voor een groot deel voor de sfeer. Er zijn natuurlijk twee lichtbronnen. Aan de ene kant heb je natuurlijk licht, dat overdag door de ramen naar binnen komt. Verder heb je lampen die in de avond of op zeer regenachtige dagen je woning verlichten. Vooral met lampen kun je een fijne, knusse en romantische sfeer creëren. Zorg ervoor dat je geel/oranje en dimbaar licht hebt. Een goed idee is om te kiezen voor LED panelen. Denk bijvoorbeeld aan een LED paneel 60 60. Deze led panelen zorgen voor een zachte en evenredige verlichting en je kunt ook nog een LED paneel met print kiezen. Daardoor is de verlichting plotseling ook een schilderij als het ware.

Meubels

De inrichting wordt natuurlijk gemaakt door de meubels die je plaatst. Vaak hoef je geen gigantische bedragen uit te geven voor een stijlvolle bank. Ikea heeft veel zeer stijlvolle meubels in de aanbieding. Zeker meubelstukken zoals banken zijn mode onderhevig en zullen dus uit de stijl raken. Daarnaast slijten banken ook. Maar andere meubelstukken zoals tafels, die heel lang meegaan kun je wel duurder aanschaffen. Oriënteer je goed en kies bovenal iets wat je zelf heel mooi vindt.

Geef een reactie