Even lekker naar het buitenland

Geen zin in een lange vakantie maar wilt u toch even naar het buitenland? Dan is een stedentrip de perfecte optie voor u! De laatste paar jaren zijn stedentrips steeds populairder geworden. Vroeger was het erg ongebruikelijk om voor maar een paar dagen naar het buitenland te gaan maar tegenwoordig valt dit erg goed in de smaak. Stedentrips die Belgen veel doen liggen vaak wel binnen Europa. Anders wordt het natuurlijk wel een erg duur grapje voor even tussendoor. Het voordeel van een stedentrip is dat u er niet zo lang vrij voor hoeft te vragen omdat een gemiddelde stedentrip tussen de 3 en 5 dagen duurt. Ook is het soms fijn om na een drukke en stressvolle periode er even lekker tussenuit te gaan. Hierdoor is de kans op een burn-out of overspannen raken minder groot!

Waar naar toe?

En dan volgt natuurlijk de vraag waar gaan we dan naar toe? Er zijn in Europa honderden leuke steden waar u gegarandeerd een leuke stedentrip zal hebben. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur maar de meeste stedentrips zijn een goede combinatie van cultuur, stad en eten en drinken. Door hier een goede balans in te vinden zal het helemaal goed komen. Tijdens een stedentrip is het ook een goed idee om een fiets of step te huren (als het lekker weer is natuurlijk). Door de stad te verkennen op een fiets of step vermijdt u drukke wegen en files en kunt u alsnog heel veel van de stad zien. Kijk ook goed van tevoren wat bijvoorbeeld mooie monumenten of gebouwen zijn in de stad waar u op dat moment bent. Als u er dan toch bent is het wel zo leuk om dat even te bezichtigen en neem dan ook gelijk uw Spiegelreflexcamera mee om alles goed mee vast te kunnen leggen!

Eten en drinken

In een andere stad is het eten en drinken ook altijd erg lekker. Doe van tevoren wel goed onderzoek naar restaurantjes want u wilt natuurlijk niet dat u met pijn in de buik weer richting België gaat… Vaak zitten in de gezellige straatjes de leuke authentieke restaurants met de delicatessen van het desbetreffende land. In Spanje natuurlijk de heerlijke tapas en sangria, in Italië pasta’s en pizza’s, in Frankrijk de wijn en heerlijke kaasjes en in Engeland natuurlijk het bier en de Fish & chips. En zo heeft natuurlijk ieder land en stad zijn heerlijke eten en drinken. Als u voor een wat lager budget restaurant wilt gaan is het aan te raden om niet op het meeste bekende plein of in het meest bekende straatje te gaan dineren. Hier vragen ze meestal de hoofdprijs en als u wat verder zoekt in de zij straatjes zult u zien dat daar de prijzen wat lager liggen.

Geef een reactie