Tips bij het opvoeden van je hond

Het hebben van een hond is natuurlijk harstikke leuk. Het kan eigenlijk gewoon gezien worden als een extra familielid. Wel moet je weten dat als je een hond wil, er wel veel tijd in zit. Denk aan uitlaten, de verzorging van je hond, opvoeden, ga zo maar door. Het vergt zeker wat tijd om je hond te voorzien van een goede opvoeding, maar de verzorging van je hond gaat zijn hele leven door. Denk aan voeding. Wij geven je graag wat tips en dingen waar je op moet letten zodat je niets vergeet en weet waar je aan begint! 

Zindelijk 

Op het moment dat je je puppy mag gaan halen, zal hij/zij nog niet zindelijk zijn. Dit houdt in dat er de eerste weken zo nu en dan nog een ongelukje kan gebeuren. Dit is natuurlijk het geval met elke puppy. Dit houdt in dat je zelf je puppy zindelijk moet gaan maken. Er zijn hier een aantal trucjes voor en die delen we graag met je! Allereerst is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je puppy maar toegang heeft tot een of twee kamers in het huis. Dit omdat het ook goed is voor je hondje om even te wennen. Op het moment dat je eventjes de deur uitgaat of je puppy niet in de gaten kan houden, zet hem dan even in de bench. Om ervoor te zorgen dat je puppy doorheeft dat het goed is als hij een plasje buiten doet, moet je hem belonen. Zorg ervoor dat je puppy doorheeft dat hij beloont wordt als hij buiten zijn behoeftes doet. 

Opvoeding

Als je een puppy hebt, wordt er natuurlijk altijd aangeraden om met je puppy naar puppytraining te gaan. Je moet eigenlijk per dag 1 al bezig zijn met het goede gedrag van je hondje en dat wordt vooral geleerd door het uitvoeren van opdrachten. Je hond moet weten op welke manier hij zich moet gedragen en daar moet jij hem bij helpen door hem in de goede richting te sturen. Een hond is ingesteld om in roedels te leven en op het moment dat jij een hondje in huis haalt, wordt jij en je gezinnetje zijn nieuwe roedel. Door met je puppy naar hondentraining te gaan, wordt je hondje geleerd opdrachten uit te voeren, hoe hij op bepaalde situaties moet reageren, ga zo maar door. Ontzettend belangrijk!

Voeding Hills

En last but not least: voeding. Je moet weten welke voeding past bij jouw puppy en waar je puppy uiteraard tegen kan. Het kan namelijk zo zijn dat je hond een aandoening heeft, denk aan overgewicht, last van de gewrichten of de maag en darmen, ga zo maar door. Speciaal voor deze honden zijn er speciale voedingen gemaakt. Dierenarts Mark Morris heeft het merk Hills hiervoor opgericht. Hij heeft speciale categorieën voedingen gecreëerd die passen bij verschillende aandoeningen. Zo zorg je ervoor dat jouw hond de juiste voeding krijgt die hij verdient!

Geef een reactie